Algemene Voorwaarden

In verband met de website

De foto's op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is strikt verboden een foto de downloaden en er het watermerk/logo af te halen.

De foto's kunnen gedeeld worden op andere websites en sociale media, mits attributie en toestemming van Lylea, de fotografe.

De foto's van elke sessie door Lylea, geleverd aan de klant mogen op deze website worden gedeeld.

Bij de boeking van een sessie

De klant aanvaardt het vooraf afgesproken bedrag te betalen ter vergoeding van de diensten van de fotografe, voor een fotosessie die plaatsvindt in Groot-Herzele. De fotografe vraagt een voorschot te betalen voor aanvang van de fotosessie.* Het overige bedrag  wordt betaald nadat de klant de foto’s in lage kwaliteit heeft ontvangen. Eens de fotografe de volledige betaling heeft ontvangen, krijgt de klant de bestanden in hoge resolutie.


In dit bedrag is inbegrepen:

-          Verplaatsingskosten fotograaf

-          De digitale bestanden die door de fotografe zijn geselecteerd in hoge kwaliteit, zonder logo/watermerk, met logo en met watermerk**

-          1u30 min op één locatie fotograferen


*Indien de fotografe de afspraak niet kan nakomen door overmacht en de sessie niet op een ander moment kan worden ingepland, betaalt de fotografe dit voorschot terug aan de klant. Indien de klant de sessie niet kan halen, kan hij/zij annuleren tot vijf kalenderdagen voor aanvang van de sessie, tenzij schriftelijk anders afgesproken. Indien de klant de sessie niet tijdig annuleert, wordt het voorschot niet teruggegeven.


**De bestanden worden in 3 mails via WeTransfer verzonden, maar dit zijn 100% dezelfde foto’s. De bestanden geleverd via WeTransfer zijn 1 week geldig. De verantwoordelijkheid voor de foto’s ligt vanaf dat moment bij de klant en de fotografe is niet verplicht de foto’s nadien nog bij te houden. De klant krijgt de foto’s met logo en watermerk voor het geval hij/zij de foto’s via sociale media wilt delen. De klant krijgt minimum 25 bewerkte foto’s. De fotografe is in geen geval verplicht foto’s vrij te geven waar ze niet tevreden over is. Ook onbewerkte foto’s worden niet vrijgegeven omdat de fotografe van mening is dat de klant bij haar komt voor haar artistieke expertise.


Extra diensten die de fotografe kan bieden, maar niet zijn inbegrepen in het hierboven vermeldde bedrag:

o   Uitnodiging / communiekaartje / bedankingskaartje…                                              

o   Foto op canvas / hout / aluminium…                                                                                 

o   Visitekaartje                                                                                                                                

o   Flyer                                                                                                                                                

o   Andere                                                                         Extra kost van: € .... per ontwerp

 

De klant mag de foto’s op privégebied gebruiken zoals hij/zij wenst. Mocht de klant de foto’s op sociale media of in een andere publieke ruimte willen delen, verplicht de klant zich ertoe de foto’s met logo te delen en de fotografe op het gebruikte kanaal te taggen. 

De klant mag de foto’s niet gebruiken voor reclamecampagnes waar de klant financieel voordeel uit haalt, tenzij schriftelijk anders afgesproken. In het laatste geval heeft de fotografe het recht daarvoor een toeslag te vragen.

Het staat de fotografe vrij om de foto’s te gebruiken op haar online portfolio & sociale media, alsook in reclamecampagnes.  De foto’s mogen worden gebruikt in flyers, advertenties, wedstrijden, promotionele acties… tenzij anders overeengekomen met de klant.


Het auteursrecht van de foto’s ligt bij de fotografe en wordt niet overgedragen aan de klant. Telkens een foto van de fotografe wordt gepubliceerd, is attributie van de fotografe nodig, tenzij schriftelijk anders afgesproken.


De fotografe heeft het recht om foto’s die zij geschikt vindt, als wanddecoratie aan te bieden voor mogelijke kopers. Indien de klant herkenbaar is op de foto (als het volledige gezicht wordt getoond of als een kenmerkende eigenschap van de klant in beeld wordt gebracht), vraagt zij toestemming aan de klant om deze foto in onbeperkte oplage te verkopen. De klant kan geen aanspraak maken op een vergoeding voor deze verkoop, tenzij schriftelijk anders afgesproken.

Mocht de klant niet tevreden zijn met het resultaat en kunnen beargumenteren dat de fotografe niet naar de wensen van de klant heeft gehandeld, kan de fotografe aanbieden om 5 extra foto’s uit de gedane sessie samen met de klant te selecteren of een geheel nieuwe sessie te organiseren. De fotografe is hiertoe evenwel niet verplicht als ze beloofde foto’s heeft geleverd.


De fotograaf mag geen foto’s achterhouden om ze nadien aan andere klanten door te verkopen. Als er een foto verkocht wordt (bijvoorbeeld als wanddecoratie), moet de klant deze foto in zijn/haar pakket gekregen hebben bij afrekening.

De fotografe is niet aansprakelijk voor eventuele ongevallen tijdens de fotosessie, ook niet als het gebeurt bij het aannemen van een door de fotografe gevraagde pose. De klant kent zijn/haar lichaam en limieten het best en mag het altijd aangeven als een pose niet comfortabel aanvoelt. De fotografe is verplicht dit bij het begin van de sessie te vermelden.


De verantwoordelijkheid voor de locatie ligt bij de klant. De fotografe kan aanbieden een locatie te zoeken als de klant geen locatie kan kiezen. Indien de locatie die de fotografe vindt en de klant goedkeurt, betalend is, wordt dit in rekening gebracht voor de klant.